Téli éjen fények gyúlnak

 A decemberi utolsó tanítási nap délutánján korán sötétedni kezdett...
Hírek 5/2014
 

A 2014-es év elbúcsúztatására az iskola diákjai előadásokkal készültek. Köszönjük Maczelka-Dani Erikának a csodálatos összefoglalót:

 

Téli éjen fények gyúlnak, szél zenél a fákon…

 

A decemberi utolsó tanítási nap délutánján korán sötétedni kezdett. A hideg esőcseppek szakadatlanul kopogtak az iskola fényárban úszó ablakain. Eközben az óvodai nevelők és alsó tagozatos tanítók közös év végi műsorukra készültek, és nem szegte kedvüket a barátságtalan időjárás.

Odakint az utca már sötétbe borult, csak a lámpák világították meg a környéket, majd lassan a délutáni forgalom zaja egyre sűrűbbé vált, hiszen érkeztek a vendégek hozzánk, hogy méltóképpen köszöntsék a telet, és búcsúztassák el a 2014-es évet. A szülők és gyerekek az iskola tornatermében gyülekeztek, amelynek falait papírból készült, hatalmas hópelyhek díszítették.

A vendégek és a szereplők is izgatottan várták az első színre lépőket, az óvodásokat. A gyerekek egy előadással készültek, amelyben a kis süni ázott-fázott, akinek segítségére siettek az erdő, mező állatai és növényei, így megmenekülhetett a hideg időjárás, és a téli koplalás elől. Aprócska óvodásaink óriási hanggal, és lelkesedéssel adták elő a fagyos történetet, amelynek hatására a nézők is dideregni kezdhettek, pedig csak odakint fújt a jeges szél.

Az alsó tagozatos tanulóink téli versekkel nyitották meg műsorukat, majd a hangulatot ők is két színdarabbal fokozták. Elsőként a rakoncátlan tűzgyerekek fegyelmezetlenségéről szóló mesét láthatták a vendégek, amelyet az első osztályosok meséltek el rendkívül nagy átéléssel. Majd a harmadik osztályosok következtek, akik a Didergő király című darabot vitték színre. Az előadások alatt a háttérben kivetített kandallóban otthonos meleget idézve pattogott a tűz egy kandallóban. Mindkét előadást hatalmas tapssal jutalmazta a nézősereg.

A műsor zárásaként a negyedikesektől hallhattunk büszke hóemberekről, akiknek fazék a cilindere, feketerigóról, aki a hideg idő ellenére is énekel a jó gyerekek ablaka alatt, és hóesésről is, amit nagyon vártunk már, de a hangulatot a képzeletünkbe idézte a gyerekek előadása, és a falon látható hógolyózó gyerekekről készült rajzok vetítése, valamint a digitális hópelyhek szállingózása.

Ezután, a jó értelemben didergő előadás után, az ebédlőben együtt örülhettek a sikernek szülők, gyermekeik és a felkészítő pedagógusok. Valódi téli hangulatban kezdődhetett mindenki számára a kéthetes szünet.

 

Maczelka-Dani Erika