Iskolai tanév kezdés 2023/2024

 Tanév kezdés 2021/2022
Hírek 6/2023
 

Tisztelt Szülők!

Hamarosan megkezdődik a 2023/24. tanév, ezért az iskolakezdéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

 

1) Évnyitó ünnepség

A tanévnyitó ünnepséget hagyományos módon tartjuk meg 2023. szeptember 1-jén (pénteken) délelőtt 8.00 órakor az iskola tornatermében. A rendezvényre a gyerekeknek alkalomhoz illő ünneplő ruha (fehér ing/blúz, fekete nadrág/hosszú szoknya) viselése kötelező. A tanévnyitó után megkezdődik az oktatás, a gyerekek 12:15-ig az iskolában maradnak és átveszik a tankönyvcsomagot, ezért iskolatáskát, jegyzetfüzetet, tollat, ceruzát hozzanak magukkal.

 

2) Napközi, tanulószoba

Az alsó és felső tagozatosok számára már az első tanítási naptól biztosítjuk a napközis illetve tanulószobai ellátást. Az igénylőlapot letöltheti és kérjük legkésőbb szeptember 5-ig aláírva visszajuttatni. Amennyiben kéri gyermeke mentesítését a 16 óra előtt megszervezett egyéb foglalkozások alól, kérem a letölthető felmentési kérelmet szeptember 5-ig  aláírva az iskolába eljuttatni személyesen vagy postai úton.

 

3) Tankönyvek

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tankönyvcsomag 1-8. évfolyamig ingyenes.

A letölthető nyilatkozatot és névre szóló tankönyvlistát aláírva kérjük visszajuttatni, mert ezek hiányában a tankönyveket nem áll módunkban kiadni.

A tankönyveket szeptember 1-jén és szeptember 4-én osztják ki az osztályfőnökök a gyerekeknek. A kipostázott tankönyvlisták nem tartalmazzák a teljes tankönyvcsomagot, a listákról hiányzó tartós tankönyveket az iskola könyvtárából biztosítjuk a tanulók számára.

 

4) Taneszköz listák és kötelező olvasmányok

Az egyes évfolyamokon szükséges taneszköz listák és kötelező olvasmányok megtalálhatóak a honlapunkon.

A testnevelés órára kötelező felszerelés a fehér talpú tornacipő, ezért kérjük ennek beszerzését a tanév megkezdéséig.

 

5) Ebédbefizetés

Szeptember hónapra az étkezés térítési díját augusztus 21-ig a szíveskedjenek átutalni a 11716008-20153588 számlaszámra. Csak azoknak a gyermekeknek tudjuk az étkezést biztosítani, akiknek átutalták az étkezés díját.  Kérjük, hogy a közleményben tüntessék fel a gyermek(ek) nevét és az étkezés típusát („1x” vagy „3x”). Amennyiben ez nem megoldható, de igénylik az étkeztetést, illetve később tudnak utalni, akkor kérjük, hogy értesítsenek bennünket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy telefonon. Az előző tanévről megmaradt étkezési díj túlfizetést visszautaljuk a befizető számlájára. Erről a számlát már kiküldtük az érintetteknek az e-mail címükre.

A tanév folyamán ha hiányzás miatt szeretnének lemondani ebédet, azt kérjük, hogy előző hétköznap reggel 8:30-ig jelezzék kizárólag e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen.

Hétfői napra pénteken 8.30-ig tudnak étkezést lemondani. A hétvégén történt étkezés lemondásokat csak keddtől tudjuk érvényesíteni, mert a pénteki létszám szerint küldi a szolgáltató hétfőn reggel a megrendelt mennyiséget.

 

Az étkezési díjak szeptember hónapra az alábbiak szerint alakulnak:

ISKOLA:

csak ebéd:    21 nap X 1.112 Ft = 23.562 Ft, 50%-os kedvezménnyel: 11.781 Ft
               egész nap (3 étkezés):    21 nap X 1.698 Ft = 35.658 Ft, 50%-os kedvezménnyel: 17.829 Ft        

Az étkezés befizetéséről a szeptember hónapra vonatkozó számlát kivételesen utólag állítjuk ki az átutalás alapján. Az étkezés térítési díját a tanév során (októbertől  májusig) az e-mailben kiküldött számla alapján kérjük átutalni.

 

6) Étkezési kedvezmény

Étkezési kedvezményre jogosító igazolást és a letölthető nyilatkozatot kitöltve és aláírva kérjük augusztus 21-ig szíveskedjenek e-mailben megküldeni Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.  Az eredeti nyilatkozatot kérjük leadni a titkárságon szeptember 5-ig.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak esetén is szükséges megküldeni az új tanévre az igazolást és a nyilatkozatot.

Ha nem történik meg az igénylőlap és a szükséges igazolások leadása a titkárságon, akkor szeptember 1-töl nem tudunk kedvezményes étkeztetést biztosítani a gyermek számára, csak későbbi időpontban (a szükséges dokumentumok leadása után).

 

7) Szeptemberi aktuális programjaink

Szeptember 1. (péntek):  8 órakor tanévnyitó ünnepség

Szeptember 1. (péntek): 17 órakor szülői értekezlet az 1. évfolyamos szülők számára

Szeptember 4. (hétfő): 17 órakor tanévnyitó szülői értekezlet a többi évfolyam részére

 

A sikeres és hatékony együttműködés reményében  kívánok jó felkészülést a közelgő tanévhez!

 

Budapest, 2023. augusztus 7.

 

Tisztelettel:

Bernáth Sándor

igazgató